Стара ватрогасна станица постаје породична кућа

Претварање ватрогасне станице на списку баштине један је од необичнијих подухвата који би архитекта или дизајнер ентеријера могао да добије. Али Ницки Далтон каже да је знала оног тренутка када су она и њен супруг Мицхаел ушли у машинску собу ватрогасне станице 1938. године да ће то бити предиван дом.

„Волимо нешто помало необично“, каже она. "Нисам знао како ћемо то да учинимо, али био је то сјајан простор."

Посјед је имао једног власника између свог живота као радне ватрогасне станице и Далтона који су га посједовали. "У ствари, још увек је зониран као комерцијални и потребан је значајан део посла да би се могао класификовати као стамбени", каже архитекта Паул Овен.

Ницки и Мицхаел, власници велетрговаца специјалне хране Фино Фоодс, купили су некретнину у близини Брисбанеа 2012. године и уселили се у канцеларију управитеља трособних станова на првом спрату. Било је погодно за живот, али са четворо деце - Луци, сада 10, Харри, осам, Цхарлие, шест, и Алице, троје - да се смести, осећало се помало скучено.

Ватрени стубови су уклоњени из свих ватрогасних станица у Квинсленду 1970-их; на ћуд, власници Ницки и Мицхаел Далтон одлучили су поново инсталирати обновљени на првобитној локацији. Ако им се приступи преко закључаног ормарића горе, то је хит за њихову децу!

Пар је започео цјеловиту преобразбу у 2015. години, позивајући се на стручност архитекте Паул Овен и дизајнерке ентеријера Даниелле Ровлес. Укратко је био једноставан: инсталирајте кухињу и трпезарију у којој би пар могао да прослави страст према храни, преправите улаз и затворите спољно степениште.

Данас је бивша машинерија још увек у центру акције, замишљена као трпезарија са прилагођеним трпезаријским столом од 20 седишта за смештај редовних великих окупљања Далтона.

За страственог фоодиеја Ницкија била је од значаја добро опремљена кухиња, батлерова остава и велик простор за ручавање. Рециклиране ручке вентила обојене су црвеном бојом и користиле се као вучне ладице на острвској клупи.

Западно од трпезаријске дворане налази се комора за камин, сада дневни боравак, украшен Ницкијевом колекцијом античког аустралијског намештаја. Следећа врата, свлачионица је замишљена као батлерова остава и веш.

„Ницки је ентузијастични колекционар античког аустралијског намештаја, посебно комада произвођача Брисбанеа Ед Росенстенгела, тако да су ентеријери морали бити платно за то“, каже Даниелла.

Горе, кухиња и дневни боравак претворени су у спаваће собе (задња у главну); задржане су три постојеће спаваће собе, мала дневна соба и купатило.

Нови слој боје био је све што је било потребно за освежавање спаваћих соба. Кревет и комода Ед Едсен Росенстенгел. Свјетиљка и јастуци из афере Лади Цхаттерлеи. Прекривач од Поттери Барн Кидс

Два додатка на задњем делу станице била су срушена и напуштена плоча која је пружала платформу за нову кухињу. Цео простор, укључујући и спољне степенице, био је тада затворен стакленим преклопима.

Дубока фронта веранде је изванредно место за читање или сањање.

Проширење крунице је кров са 5, 6 метара покривен поплочаним плочама, који се нагиње 37 степени да би створио стреха на висини од 2, 3 метра од травњака. Поплочани кров је дизајнерска изјава и решење у једном, каже Паул. „Морали смо да повежемо горњи и доњи ниво уз очување фасаде и задњих степеница.

Кров над продужетком повезује нивое и, у тандему са преградама, омогућава породични живот да се прошири у двориште. "

У овом дому прилагођеном породици има доста простора за забаву и игре. Простор испод степеница сматран је играоницом, док отварањем бифора продужује животни простор у башту

Било је то доста путовање, али Далтони су одушевљени својим романом.

„Волим једноставност и међусобну повезаност шарма старог света и индустријског“, каже Ницки. „Паул и Даниелла помогли су нам да успоставимо савршену равнотежу између одавања почасти историји зграде и стварања чудесно функционалне породичне куће.“

Ознаке:  Декорација Салн На отвореном и баштованство 

Занимљиви Чланци

add
close