Емма и Бруце је потпуно отпуштен породични дом

Намештај је "лак, опуштен, помало еклектичан и у неутралним бојама", каже архитекта Маделеине Бланцхфиелд.

Када су Емма и Бруце током 2011. пронашли ову циглану зграду у Источном предграђу Сиднеиа, то је означило многе кутије, али имало је један значајан недостатак; био је дуплекс, са једним двособним станом поврх другог.

Ангажовали су архитектицу Маделеине Бланцхфиелд да та два стана споје у једну породичну кућу, одајући почаст историји зграде истовремено уводећи је у савремени стил. То је такође требало да буде удобан за њих и њихове ћерке, Едие, која је сада имала осам година, и Мабел, шест.

"Желели смо нешто опуштено и наслоњено, са издашним животним простором отвореног плана, укључујући нови наставак отворен врту - и желели смо да задржимо што више оригиналних карактеристика", каже Емма.

ДВА ПОСТАЈУ ЈЕДНА

Два спрата била су идентичног распореда, са две спаваће собе на предњем делу са обе стране улаза (спољно степениште је служило у горњем стану), и купатилом иза њих, док су у задњем делу биле дневне собе, трпезарија и кухиње. Доњи ниво је такође имао неугодан наставак са сунчаницом и излазом у башту преко веша.

Рационализирана прилагођена столарија, високи плафони и суздржана палета боја чине да се кухиња осјећа свијетлом и прозрачном, а она се отвара директно на отвореном. Фото: Пруе Русцое

ВЕЛИКЕ ПРОМЕНЕ

Најупечатљивија измена коју је Маделеине направила била је бријање додатака и замена га светлосамастим павиљоном који је обухватао дневне и трпезаријске просторе, са слагањем врата дуж западне, баштенске стране.

Прозорни прозори изнад храстове столарије чине да плафон изгледа као да лебди. Полирани бетонски под повезује се са бетонском терасом на коју се увлачи травњак, док оштар наставак одјекује Ле Цорбусиер.

Преко травњака и поред базена нова дупла гаража је обучена у западни црвени цедар и има ваздух из Палм Спрингс-а.

БОЈА: ПРАВА БОЛА

Играјући на неутралним тоновима и дрвеним бојама коришћеним у редизајну, Емма и Бруце одабрали су нијансе беле које појачавају опуштену вибрацију. Унутрашњи зидови обојени су топлим тоновима Дулук Натурал Вхите-а, док су плафони у Дулук Вивид Вхите-у.

Дом љубави

Кухињски простор повезује нови павиљон са старом зградом и комбинује период и модерне елементе - изложене, обојене зидарске опеке насупрот пространој прилагођеној столарији.

Маделеине је уметнула степениште на коме су некада била купатила, која су спајала два спрата - изложена опека, неозбиљно изложена приликом уклањања напукнутих рендера, надокнађена је глатким газдинствима од дрвета и шокама кућишта ЛЕД расвете. "Горња светлост изгледа као да је слетела из свемира, али волим је", каже Емма.

Велик веш заузима простор у којем се некада налазила кухиња у приземљу. На кату су три спаваће собе (главна спаваћа соба у којој је била стара дневна соба), као и спаваћа соба, гардероба и гардероба у бившој кухињи и трпезарији. "Све то волимо", каже Емма. "Лако је живети и забављати се."

Погледајте ГалеријаДвостручите проблеме, али двоструко лепше

Ознаке:  Кућне туре Купатило и веш Спаваће собе 

Занимљиви Чланци

add
close

Популар Постс

На отвореном и баштованство

Како узгајати тропске биљке

На отвореном и баштованство

Европски врт надахнут