Наталее и Марков обални дом у Пертху

Одмор у Хамптонсу 2009. зацементирао је дизајнер ентеријера дизајнерице Наталее Бовен; естетика која комбинује опуштену софистицираност те познате америчке дестинације на источној обали и лагану раскош карипских летовалишта.

Наталее, власница дизајнерске фирме Индах Исланд, сада истражује своју дизајнерску страст код куће, недалеко од Пертх-а, где живи са супругом Марком и кћеркама Дакотах (11) и Индианах, седам година.

Погледајте галерију стил Пертон оживљава у Пертху

Дизајнерско око за потенцијал

Наталее је пронашла водену кућу 2013. године, кад се вратила на запад након година проведених живећи и радећи у Бангкоку, Џакарти и Бризбену.

У то време је некретнина била на тржишту пет година. Нитко други није видио своје обећање, али Наталее, кћерка награђеног грађевинара, брзо је процијенила потенцијал обнове и чак је смислила постављање намјештаја прије него што је напустила прво гледање.

"Знала сам да лако реконфигурирам тлоцрт да снимим погледе на воду и марину од предњег и задњег дела и да могу да унесем нову палету и архитектонске елементе да створим Хамптонс изглед какав сам желела", каже она.

Преиспитивање простора

Први приоритет дизајнера био је испуњавање застарјелог дневног простора како би се створио равни приземље.

Захваљујући висини стропа од 6 м, успела је да прошири овај простор и дода две мезаринске канцеларије.

Доле су уклоњена два зида како би се створио простор отворене кухиње / дневног боравка / оброка. Инсталирани су преграда и греда за подршку и преклопи који се сада налазе у задњем делу куће, повезујући ово подручје са палубом.

Хамптонс елеганција

Истина до Наталее-ове оригиналне визије, дом сада максимално искориштава своје поставке и потенцијале. Предњи дневни боравак и трпезаријски простор дефинисан је оштром, белом палетом и високим, поклопљеним прозорима који наговештавају Хамптонсов стил
.

Улазни отвор води кроз отворени распоред страга, оријентисан ка погледима на океан и марину. Изван животног простора поред кухиње, пролаз води до девојчиних спаваћих соба и купатила.

Непрестано стубиште у драматичној црно-белој боји, гест софистицираности и величанства, води до првог спрата на коме се налази главни апартман спаваће собе, теретана и други дневни боравак.

Простор за кретање

У читавој унутрашњости Наталее су зидови обложени белим и широким храстовим подовима постављеним у неутралну позадину за њене колекције.

Самостојеће конзоле и регали пружају површинама да их украсе и дају јој слободу да се креће по комадима. Њене колекције укључују традиционалне стакленке од ђумбира и храмова, савремена уметничка дела, кораљ и керамику, стаклене посуде испуњене шкољкама и гомиле интеријерних часописа и књига, а све у сталном окретању.

„Пуно на муку, волим да редовно померам ствари“, каже она уз смех.

Резултат је персонализовани пејзаж ентеријера који одражава дизајнерске страсти, нуди стил живота из снова за њену породицу и чини их жудњом за кућом кад год путују.

"Кад смо на одмору, радујемо се повратку кући, отварању бифова и гледању воде", каже Наталее. "То је само прелепо окружење."

Ознаке:  Сноп Купатило и веш На отвореном и баштованство 

Занимљиви Чланци

add
close