Обнова бунгалова ван кутије

Попут многих макеовер кућа, обнова Андреа и Маттхев Арендсен била је потакнута потребом за више простора. Њихова обновљена једноспратна тераса на југоистоку Мелбоурна била је веома вољена, али како су њихови синови Александар, који сада има 16 година, и Цхристиан 10 година, расли, то је једноставно било превише згуснуто. Пар се нажалост распродао, планирајући да изнајми док се не представи одговарајућа кућа.

Као што је и срећа, бунгалов од црвене цигле из 1920-их појавио се на продају само неколико километара. У скоро оригиналном стању, пружила је прилику да се прошири у удобан породични дом, за којим су Арендсенс тражили. „Закачили смо се од прве инспекције“, каже Андреа, која је била очарана лиснатом улицом, као и великодушност места од 687м2. Окренули су се архитекту Алберту Мо, директору архитеката ЕАТ, са којим су уживали радећи на њиховој претходној обнови.

рено снимак

  • Укључивање које промени живот: распоред и локација веша / оставе и уграђеног сисала на предњим и бочним вратима.
  • Неочекивани експлозија: Монтажа постојеће куће.
  • Омиљена соба: „За мене је то кухиња. Маттхев воли студирање, дјеца би рекла базен. "
  • Највећи изазов: „Уравнотежење количине зграде са количином врта“, каже Алберт.
  • Речи мудрости: Будите флексибилни - понекад неочекиване промене дају бољи резултат.

Структура је звучала тако да су Алберт и његов тим могли да прераде оно што су имали, што је велики плус за буџет. Испред куће мала спаваћа соба поред главне спаваће собе била је замишљена као ходник, а сусједни затворени тријем као гардеробни ормар. Постојећи дневни боравак претворен је у трпезарију, кухиња је постала унутрашње двориште, а са задње стране је додана нова кухиња / дневни боравак отвореног типа.

Кад је простор главни приоритет, искушење је да се потпуно отвори отворени план, али Метју и Андреа су одолијевали. „Нисмо желели потпуно отворен распоред“, каже Андреа. „Радије имамо собе у које се можемо повући за само време, као и просторе где можемо да се окупимо као породица.“

Паметна острвска клупа на врху Коријана звијезда је нове кухиње. За зидом складишта налази се бутлерова остава, веш за веш и медијски чвор који се користи за администрацију домаћинстава. На источном зиду, прозор за послуживање отвара се до трпезаријске базене поред базена - благодат за забаву.

Зове складиштења и батлерова остава су ствар снова за заносну кухарицу Андреу.

„Свидела нам се идеја да се у кухињи повуче кожни кабинет, али дрвене ручице су биле далеко јефтиније и изгледају једнако паметно“, каже Андреа.

Рудиментарни нагиб у стражњем дијелу куће срушен је и замијењен двоспратним продужетком с упадљивим 6-метарским резом. Обучен влакнастим цементом, рез има стаклене плоче пуне висине (укључујући оперирани прозор), као и стаклени кров над унутрашњом празнином. "Остакљење је било пресудно", каже Алберт. „Улазак светлости у језгру куће био је од пресудног значаја за дизајн и то је захтевало мало разматрања с обзиром на то да је локација оријентисана исток-запад.“ Андреа каже да воли сложеност екстензије: „Нисмо желели једноставну стаклену кутију причвршћен на стражњу страну куће ”.

Великодушни блок био је велики извлачење за власницу куће Андреа Арендсен, која је сликана овде са њеним сином Кристијаном.

Перфорирано челично стубиште води до првог спрата шетницом која је висећа изнад нове дневне собе. Горе је домен за дечаке: две спаваће собе, заједничко купатило и породична соба са погледом на базен и башту.

Винтаге кино сједала која се налазе у рабљеној продаваоници показала су се савршеним за улазак у прозор.

„Користили смо летве од Тасманијског храста да одредимо подручје купатила и унесемо топлину у собу“, каже Сарах.

Повезивање дома са вртом, који је дизајнирала пејзажна архитектица Мира Мартиназзо из Муд Оффице-а, чинило је важан део Андреа и Маттхев-овог сажетка архитеката ЕАТ. „Башта много значи породици, па смо желели да створимо несметане линије вида на отвореном из сваке собе у кући“, каже архитекта пројекта Сарах Магеннис, која је блиско сарађивала са Албертом. Да би то постигли, архитекти су користили прозоре са сликама и клизна и ротирајућа врата. Нека врата, попут оних која стоје уз палубу окренута према северу и дворишту, могу се отворити све до кухиње / дневног боравка како би се створио један бешавни простор.

Александар се успиње степеницама до дечачког приватног домена. Перфорирани челик у горњем дијелу је лијеп текстурни контраст шперплочи на доњим степеницама.

Дубок оквир од перфорираног челика омотан око кухињског прозора функционише и као тенда и као клупа. Реплица столице Толик, Кмарт.

Да би додатно замаглила поделу између унутрашњих и спољашњих степеница, степениште на први спрат се протеже изван грађевинске линије. На доњој страни обојен заносним лиметом у зелено, такође пружа визуелно интересовање.

Арендсенси су одушевљени својим новим пребивалиштем, али су пронашли један недостатак. "Постали смо све оклијевајући да одемо на празнике", каже Андреа. "Са свиме што овде имамо, зашто бисмо?"

Арцхитецтс ЕАТ, Цоллингвоод, Вицториа; 1300 360 382 или ввв.еатас.цом.ау. Муд Оффице, Цлифтон Хилл, Вицториа; 0412 534 987 или ввв.мудоффице.цом.ау.

Ознаке:  Божић На отвореном и баштованство Декорација 

Занимљиви Чланци

add
close