Овај дом у Ауцкланду, покривен цедром из 1970-их, добија модерно лице

Отварање куће како би се у потпуности искористила умјерена клима у Ауцкланду и њено увођење у двадесет прво стољеће био је кратак дизајн за новозеландску фирму Доррингтон Атцхесон Арцхитецтс за кућу њиховог клијента из седамдесетих година прошлог вијека.

Екстеријер Спољашњост обложена кедром је дизајнерска карактеристика која је била популарна у новосадској архитектури 1970-их.

Смештена у заливу Херне у Окланду, пожељном предграђу унутрашњости града, који је такође случајно поред воде, кућа је саграђена 1970-их са свим облогама релевантним за то време, укључујући облагање од цедровине, кров са више свода и расцеп - ниже унутрашњости прекривене кунићевим распоредом просторија.

Пролазни простор Непрекидан је ток између спољашњег и унутрашњег простора.

"Клијенти су волели оригиналну кућу и локацију, али желели су да ову кућу ажурирају за модернији живот и да кућу отворе на отвореном, како би што боље искористили умерену климу из Окланда", каже Тим Доррингтон и Сам Атцхесон, директор Доррингтон Атцхесон Арцхитецтс-а. "Главни фокус је био отварање према отвореном, стварајући проток у затвореном простору и отварање животних простора тако да се они боље односе на кућу у целини."

Кухињско дрво влада врхунским домом, а челични и црни детаљи додају контраст у кухињи.

Клијенти су такође захтевали да се кућа модернизује како би се боље прихватила њихова одрасла породица, омогућавајући њиховом троје деце у 20-има да лако долазе и одлазе и не осећају се у кутији у кунићу зечева.

Живјети бујна зелена простирка додала је боју испод стола за ногуцхи.

Клијентима је било важно да „задрже шарм својих коријена из 1970-их“, кажу Тим и Сам, што су постигли на врло паметан еколошки начин. „Желели смо да задржимо изглед оригиналног материјала и да поново употребимо и прерадимо материјале на месту где је то потребно. Употреба дрвета је у томе помогла да постигнемо ово, укључујући оштећене таванице и зидове са жлебовима. Дрво и тепих су коришћени за практичност топлина. Зид од кедра који води споља / унутра, у дневној соби у приземљу и спољном екрану од цедра саставни су део дизајна ", додају они.

Животни простор Отворене полице за излагање наслоњене су на тамни зид од дрвета и пружа угодан кутак у животном простору.

Пројекат је изведен у двије фазе, а прва фаза је укључивала ремонт унутрашњости плус додавање живог павиљона који излази из средине куће под новим „преклопом“ крова. Живи павиљон је средиште новог дизајна с клизним вратима која се отварају на двије стране како би се потакнуо унутрашњи / вањски проток који је породица жељела.

Благоваоница Дрвена привјесак виси над дрвеним трпезаријским столом упареним с бујном морнарском простирком и бијелим столицама за ручавање.

У дневном павиљону налазе се кухиња, дневни боравак и трпезарија - који је смештен иза преграда за собу од три четвртине - референца на изворни стил куће из 70-их година. Елементи дизајна укључују: "Нарезани плафони и зидови са жљебовима и жљебовима који опонашају линеарност и топлину оних у оригиналном дому, док су уграђени намештај попут ормарића, полица за полице и оставе за доручак који провирује кроз спољни зид. као засебни елементи у простору ", објашњавају пар.

Лоунге Плафон од дрвета пружа топлу супротност живописном простору испод.

Један од највећих изазова за пројекат био је маскирање спољашњих зазора који су решени у другој фази пројектног процеса. За Тима и Сема то је био "деликатан потез равнотеже између модернизације изгледа, али се ипак стопио са колонијалним вилама суседства".

У другој фази додата је нова двоспратна кутија која се пресецала са главном формом куће.

Дрвена спаваћа соба наставља се кроз цијелу и простире се на спаваћу собу. Велики прозори позивају споља унутра.

Кутија садржи спаваћу собу и купатило, са гаражом испод. Архитекти су рекли да је коцка „архитектонски дефинисана лепљењем кедра, елементом који се понавља да би се сакрио главни забат изнад горњег спрата стана. Равнајућа материјална флуидност виде се у вртној огради која се пробија иза гараже кутије да се поново појави као облога на нивоу тла првобитне куће. "

Купатило Сиве плочице трансформишу купатило у зен зону.

Кроз паметну употребу материјала, простора и дизајна архитекти су успели да одрже изворни осећај куће, али га модернизују, отворе и ажурирају спољашњост повећавајући уличну привлачност куће, истовремено одржавајући је у синхронизацији са околином.

Вани У задњем делу куће обилује забавни простор.

Пронађите Доррингтон Атцхесон архитекте код Доррингтон Атцхесон архитеката.

Ознаке:  Дечје собе Реновирање Кухиње 

Занимљиви Чланци

add
close