додатак за временску плочу трансформише кућу од опека 50-их година

тассие-херој

Повратак у родну Тасманију омогућио је једној породици да створи своју идеалну кућу.

Цхеат схеет:

Ко овдје живи: Сопхие Бурбури, графичка дизајнерка постала је учитељица пливања дојенчади; њен супруг Јамес, инжињер; и њихова деца Лоуис, 9; Јемима, 7; и Поси, 4; плус Долли далматинка.

Стил куће: викендица од опеке из педесетих година прошлог века са наставком од даске у Хобарту.

Време: Обнова је трајала осам месеци.

Буџет: Обнова кошта мање од 500кн.

Погледајте галерију Дизајнирајте идеје да бисте украли додатак за временску плочу

Сопхие и Јамес Бурбури увијек су се враћали у матичну државу Тасманију кад су одлучили основати породицу. То је имало смисла на толико много начина. Седам година су уживали у животу у Мелбоурну, али осећали су снажан потез према Хобарту. Било је породица, пријатеља и погодности живота у малом граду, плус прелепа обала и природно окружење. Али можда више од свега, постојала је прилика да се створи дом онако како су они желели.

Требало је времена да се утврди шта је то. Док су живели у Мелбоурну, Сопхие и Јамес купили су кућу у Хобарту са невероватним погледом на реку Дервент. Али након што су родили двоје деце, Лоуис и Јемима, прерасли су кућу и пар је желео равно двориште у коме ће се деца играти.

Прошло је шест месеци пре него што се право место појавило. Сопхие и Јамес спустили су се низ канал на чамцу када су угледали е-пошту упозорења о кући у кварту Хобарт'с баи. Одмах су позвали агента и били су први људи који су прегледали кућу. Упркос томе што су је видели док је киша падала, понудили су понуду наредног дана.

„Тражили смо„ радост обнављача “, па иако је дан отвореног дома бујно кишио и стварно нисмо могли да видимо двориште, видели смо потенцијал, “ каже Сопхие. "Четири шупе коју смо пронашли кад смо добили кључеве били су изненађење!"

Кућа је била викендица од опеке педесетих година прошлог вијека. Деведесетих година прошлог века направљена су проширења у задњи део куће, био је затворен балкон и додане су разне просторије. Иако је била у лошијем стању у односу на друга места која су посматрали, такође је имала више потенцијала, са простором за отварање стражњег дела куће како би се створио проток између боравка у затвореном и спољашњем простору.

"Али башта је била толико обрастала да нисмо имали појма где су ограде", каже Сопхие. „Свака соба је била различите боје дуге, од пистацио зелене до флуоро розе. Држали смо траку оригиналне ружичасте боје на спољашњем зиду поред новог проширења као подсетник о нашој дугиној кући. "

Раинбов боје је, међутим, лако поправити. Пре него што су се уселили, Сопхие и Јамес обојили су унутрашњост белом бојом, додали ролетне, брусили даске и поставили нови тепих у спаваће собе. План је био да у кући живе две године пре реновирања како би правилно планирали свој следећи потез и они су се држали тога.

Употреба архитекта увек ће бити део процеса. „Као инжењер и консултант, Џејмс ради са архитектима, а захваљујући мојој позадини ликовне уметности и графичког дизајна, увек сам архитекте држао у високом поштовању“, каже Сопхие. „Имали смо добру идеју како желимо да простор функционише и наш архитекта је смислио концепте о којима нисмо могли да сањамо.“

Пар је сарађивао са локалном фирмом Престон Лане Арцхитецтс. „Увели су своју стручност у пројекат и размотрили природну светлост, углове и материјале, што је све довело јединствене елементе доградње“, каже Сопхие. "Мислим да је избор архитекта сасвим лична ствар - требате да кренете у истом правцу и очигледно имате сличну естетску дизајна."

„Имали смо треће дете током реновирања, што није било у великом плану, и било је препрека за превазилажење“, каже Сопхие. Све у свему, процес је био добар. Јамес је створио структурне цртеже и извео инжењерске радове на доградњи, блиско сарађујући са архитектом и градитељем Марком Иоунгом. Сопхиеина креативна позадина помогла јој је да се повеже са градитељем и архитектом на пољу естетике, уређаја и завршних обрада. „Када смо се држали онога у чему смо уживали, ствари су текле глатко“, каже она.

Пар је проводио вријеме замишљајући се у новом простору и размишљао о томе како ће га искористити, што их је довело до тога да минимализују простор куће како би омогућили веће двориште. "Сада када су деца старија и играју се са пријатељима, знамо да смо се одлучили правилно", каже Сопхие. Пар планира да започне процес изнова, али овај пут ће градити модуларну монтажну викендицу на источној обали Тасманије.

@ цабине.сб.

престонлане.цом.ау и пронађите Марка Иоунг-а на

Ознаке:  Кухиња Сноп Реновирање 

Занимљиви Чланци

add
close